Som Lujdži, internetový ubermensch, možno ma už poznáte. Žijem na dzedzine a ľutujem tých mestských fifíkov s ich zdechlými internetmi. Niekto ale musí žiť aj v meste, nemôžme šeci bývať na dzedzine. Rád diskutujem s ľuďmi, ktorí majú dosť síl ísť so mnou do besného lingvistického tanga a ideologicko-filozofického duelu. Vravím vám, najčudnejší ľudia sú tí najlepší ľudia. Všednosť a mainstream je nuda, tak why so serious?

Search

utorok 4. decembra 2012

Dobrovoľná vojenská služba

Človek 1: Mnohým mladým chlapcom by pomohla vojenská disciplína, výcvik stať sa zodpovednými mužmi, nebyť len počítačovo mľandravou generáciou. Určite by to privítali mnohí rodičia, samozrejme aj ich partnerky. Každá žena túžiaca po dobrej rodine dá prednosť zodpovednému mužovi. Treba nájsť však dobrý model (mieru) dobrovoľnosti, prípadne ju posilniť finančným, či iným zvýhodnením, napr. príspevkom na byt, pracovným miestom, aby sa vyrazili tromfy "pacifistov" a "treťosektorákov", ktorí prejdú do útoku nielen preto, že sú za mier, nenávidia zbrane ale, že je to návrh ministerstva "ovládaného" Smerom.

Lujdži: Ja som tá počítačová mľandravá generácia a drtím "kántera" takže viem čo to je páliť z kalašnikova akože "boom headshot" dávam v jednom kuse. Vojenská buzerácia a pucovanie záchodov zubnými kefkami to určite naučí muža zodpovednosti.
Tu skôr treba zaviesť povinnú kuchynskú službu pre ženy aby boli zodpovednejšie. Viete, dnes si ženy myslia, že sú nadradené, úplne zabudli na kuchynské povinnosti a nevedia ovládať ani plynový šporák. Každý muž dá určite prednosť partnerke, ktorá vie uvariť aj niečo iné ako mrazenú pizzu v mikrovlnke.

Človek 2: Jo...to vidím, že si PC generácia :-)

Človek 2: Musím doplniť...Poznám tento postoj, mám takéhoto vnuka... Je to milý, slušný, dobrosrdečný chlapec. Mierumilovný, ako inak. Keby sa mu zadarilo odžiť si 70 rokov v mieri - vojnu ozaj nepotrebuje.
Lenže... Kedy bolo 70 rokov mieru? Príde "zlé" - a bude zle. Vojna nie je iba o buzerácii a pucovaní záchodov. Nie je ani o strieľaní či boji. Určite je ale HODNE o odolnosti, prispôsobivosti... výdrži, psychickej odolnosti... schopnosti zniesť nepríjemné. Tímovosti, spolupatričnosti. Aby som nepokračoval.

Lujdži: Žiadny strach, my sme vždy pripravení, dnes nám netreba vojenskú službu, my bojujeme v betlfílde bed kampeny. Za seba môžem povedať, že ja som cvičený guľometník a tankista. Takže keby ma štát potreboval tak ho budem bez problémov brániť. Absolvoval som aj pár parašutistických zoskokov z vrtuľníku a mám aj zdravotnícky kurz - celé je to o tom zobrať defibrilátor a priložiť ho ranenému na hocijaké miesto na tele a on ožije. Vojenskú taktiku máme v malíku a núbov učíme morálke a cti. Táto virtuálna vojna nás všetkých naučila 3 veci:
1. spolupracovať ako tím
2. Rambo dvojka bol nereálny film
3. na nepriateľa z tesnej blízkosti používať zasadne knajfa

Človek 2: To je fajn...Keby si padol do vody a zostal vonku pri mínus 10...Asi by si od rozkoše poskakoval.

Človek 3: myslím že by od rozkoše poskakoval aj pri +10...
ale virtuálnym knajfom by si nakrájal drievka... a virtuálnou ocieľkou by si založil virtuálny ohník... ktorý by potom virtuálne rozradostený preskakoval na štýl "pacmana"...

Lujdži: Fail vole, pacman neskáče. Internet generation FTW!
Ono pokiaľ bude fungovať internet tak nieto proti komu a za čo bojovať. Obrana vlasti? Ale čo, choďte s ňou niekam, to by bola akurát tak obrana pánov veľkomožných a ich zvrátených mocenských plánov. Ale internet! Ten by som išiel brániť. Virtuálnym knajfom a s M-4 carabine laser sight 30 mag round. A scope. Rozumíte.

Človek 2: Jasné, mladí sú v pohode...Pokiaľ rodičia všetko istia...

Lujdži: Čo? Vy si myslíte že...? Ale kdeže! Bojovalo by sa pri počítačoch so slúchadlami na ušiach. Nechápem prečo máte tú potrebu neustále rozlievať krv a plniť príkazy nejakých vypasených nadradených vládcov. Tieto vojny a boje v mene moci sú zbytočné a nikdy nemali zmysel. Jediné čo po nich ostalo bola len halda mŕtvych na oboch stranách, siroty a plač vdov. Preto žehnajme túto internetovú generáciu ktorá je neškodná a vedie akurát tak len virtuálne vojny. Armáda akurát tak učí ľudí rozmýšľať ako zombie, aj Cranberries to vraveli.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára