Som Lujdži, internetový ubermensch, možno ma už poznáte. Žijem na dzedzine a ľutujem tých mestských fifíkov s ich zdechlými internetmi. Niekto ale musí žiť aj v meste, nemôžme šeci bývať na dzedzine. Rád diskutujem s ľuďmi, ktorí majú dosť síl ísť so mnou do besného lingvistického tanga a ideologicko-filozofického duelu. Vravím vám, najčudnejší ľudia sú tí najlepší ľudia. Všednosť a mainstream je nuda, tak why so serious?

Search

sobota 20. októbra 2012

Platové rozdiely medzi mužmi a ženami

Lujdži: Muži zarábajú viac než ženy. Prečo? Tento obrázok to všetko vysvetľuje. Ale je to po anglicky, snáď to nevadí.


Človek 1: Máš triezvy názor na vec. Treba to brať športovo a dať ženám šancu, aby to športovo strávili. Chcú sa nám podobať, či nie?

Človek 2: Ekonomická aktivita vyžaduje myslenie a plánovanie, čo žena nemá. Pre ženu je ideálne mať na papieriku napísané, kedy, kam, koľko a čo ma presunúť. Keď má všetko takto presne definované, tak si žena začína o sebe myslieť, že sa z nej stal ekonóm. To, že v tých sektoroch sa vyskytuje 70-80% žien je dane tým, že v tých sektoroch sa postupuje podla smerníc a predpisov. Takže niečo ako kuchárka a to, čo som popísal vyššie. V podnikatelskej sfére neexistuje žiadna presná kuchárka, podla ktorej musíte postupovať, ale v tom sektore musí byt človek kreatíny a byť lepší než ten druhý (pozor, nemýliť si súťaživosť s krajším oblečením a vlasmi), myslené konkurent. A ten je iný hráč a iný team. Aj v súkromnom sektore žena používa súperivosť vo vlasoch a oblečení, nikdy nie však použiť svoj mozog na súperenie s konkurenčnou firmou. Preto tam nemajú čo robiť a zas len robia účtovníctvo, sekretárky, asistentky, atd. atd. presne definované postupy.
A preto ten plat.

Lujdži: Presne tak. Teraz si spomeňme na nejakú ženu z histórie, ktorá niečo objavila alebo vymyslela. Nič vás nenapadá - len Einstein, Edison a tak podobne, to sú ale muži. A čo filozofovia? Muži. Ženy príliš nerozmýšľajú. Ešte aj podprsenku musel ženám vynájsť muž! Argument nad všetko! Jasná správa pre všetky: GET BACK TO THE KITCHEN!

Človek 1: Maria Curie Sklodowska... … So svojim manželom! Aj s ňou to bolo takto:
"19. apríla 1906 Pierra zrazil nákladný konský povoz a Maria tak stratila životného druha aj spolupracovníka. Dňa 13. mája toho istého roku sa fakultná rada rozhodla zachovať katedru vytvorenú pre Pierra Curie a zverila ju Skłodowskej, spolu s riadením laboratória. Tak Curie-Skłodowska trochu vyšla z tieňa. Stala sa prvou profesorkou Sorbonny."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára