Som Lujdži, internetový ubermensch, možno ma už poznáte. Žijem na dzedzine a ľutujem tých mestských fifíkov s ich zdechlými internetmi. Niekto ale musí žiť aj v meste, nemôžme šeci bývať na dzedzine. Rád diskutujem s ľuďmi, ktorí majú dosť síl ísť so mnou do besného lingvistického tanga a ideologicko-filozofického duelu. Vravím vám, najčudnejší ľudia sú tí najlepší ľudia. Všednosť a mainstream je nuda, tak why so serious?

Search

piatok 16. novembra 2012

17.11. - nejaký protest proti pokryvkávajúcim činiteľom

Bude to sci-fi protest, ktorého cieľom bude dosiahnutie fantasy požiadaviek ako: Odstúpenie prezidenta a vlády, vystúpenie SR z EÚ, návrat koruny a iné veci, ktoré by nedosiahol ani 100 000-ový grécky dav vyzbrojený kameňmi a zápalnými fľašami. To čo niekto volá protest ja volám pretŕčanie sa na verejnosti a následné postovanie fotiek na facebook s popismi typu: "Bol som tam, som cool týpek." Ako si správne všimol jeden bloger, dlhodobý protest aj 100 000-ových davov podobne ako v Grécku nevedie k ničomu, jediná zmena sa dosiahne dôsledne a starostlivo pripravovanou revolúciou - nie takou falošnou akú budeme sláviť a pripomínať si. Ide o to vytvoriť teroristické bunky a formou guerilla vojny sabotovať a útočiť na symboly a činiteľov štátnej moci. Mexickú revolúciu neuskutočnili tisícky poďobaných násťročných "hej pozrite sa na mňa tu som" budižničemov v maskách anonymous, ale dlhotrvajúci boj so zbraňou v ruke za práva prostých roľníkov, ktorým brali pôdu "zahraniční investori" (dnes by sme tak povedali). Vy nemáte zbrane. Len Facebook a naivnú vieru v ústavu a demokraciu, ktorá ako vieme existuje len v teoretickej rovine.

A tak si teda 17. novembra len pripomenieme dobre zohranú frašku v ktorom cingajúci ľudkovia s kľúčmi zohrali nevedome hercov v peknej šou počas ktorej komunisti založili eseročky a išlo sa ďalej v novom kabáte. Bodka, šmitec. Západ potreboval rozšíriť trhy, inak by kríza prišla už dávno, my sme boli brzdou tej krízy, ale už je to tu, máme to tu priatelia, brzdná platnička zvaná východná Európa sa tiež opotrebovala.

Radšej by som teraz niečo napísal o inom dni. 14. novembra 2012 bola západná Európa zmietaná masovými protestami pod názvom "Európsky deň akcie a solidarity". Státisíce Grékov, Portugalcov, Španielov, Nemcov a dokonca aj Britov vyšlo do ulíc s oprávneným hnevom. Európska únia je ako zhnitý zemiak, ktorý je napriek tomu prezentovaný ako gurmánska lahôdka najvyššej kvality. Ľudia dali jasne najavo, že sú proti úsporným opatreniam a zvyšovaniu daní. Čo na to Európska únia? Tá s maximálnou drzosťou ide poskytnúť miliardy na záchranu Egypta a zaoberá sa takými vecami, že vo vedení firiem by malo byť viac žien. Neuveriteľné, že predstavitelia únie sú tí najväčší idioti, ale nie je to ani prekvapivé. Idioti sú ambiciózni, aktívni a strkajú sa radi tam kde je teplo - do riti alebo do politiky.

Čo vlastne chceme? Revolúciu? Revolúcia potrebuje odhodlaných ľudí, je jedno či je to kuchárka zo školskej jedálne so zásterou alebo robotník s lopatou. Chce to ľudí, ktorí ako by povedal Emiliano Zapata radšej zomrú na nohách než aby žili na kolenách. Pretože nemá zmysel žiť život o ktorom sme presvedčení, že je nesprávny, to je zbytočné, človek bol stvorený na to aby bojoval za to v čo verí, že je správne. Je to boj za slobodu. Človek chce len byť slobodný, objavovať, tvoriť a vytvárať niečo čo uspokojí jeho túžbu po sebarealizácií. To chce každý človek. Každý nech robí to čo naozaj chce a to čo má preňho zmysel.

Lenže. Celé tisícročia ľudia bažili po slobode a keď ju mali tak obmedzovali druhých. Pretože človek nie je dostatočne vyvinutý na to aby žil slobodne. Slovami Friedricha Nietzscheho: Stále sa čaká na príchod nadčloveka.
Dnes vlády šetria na ľuďoch aby mohli dať peniaze bankám. Európska únia ani nezachraňuje pred krachom štáty, ona zachraňuje tamojšie banky! Už mám dosť života v tejto akože "demokratickej" fraške kde sa hráme na dokonalosť, slobodu a spravodlivosť. Tu už nepomôžu žiadne zákony, novely a reformy, či voľby v ktorých vyhrajú raz modrý, červený alebo zelený so žltými. Treba všetok ten balast zmiesť zo stola. Kde je tá vláda ľudu? Akurát tak v učebniciach teórie.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára