Som Lujdži, internetový ubermensch, možno ma už poznáte. Žijem na dzedzine a ľutujem tých mestských fifíkov s ich zdechlými internetmi. Niekto ale musí žiť aj v meste, nemôžme šeci bývať na dzedzine. Rád diskutujem s ľuďmi, ktorí majú dosť síl ísť so mnou do besného lingvistického tanga a ideologicko-filozofického duelu. Vravím vám, najčudnejší ľudia sú tí najlepší ľudia. Všednosť a mainstream je nuda, tak why so serious?

Search

utorok 18. septembra 2012

Sociálne siete a iné konkubíny

Mestskí fifíci poznajú na internete len 3 veci: facebook, pokec a google. Obmedzenci. Gúgle je fajn, k tomu nemám čo povedať, ale 90% z vás aj tak nevie ako backtrackovať obrázky a iné featury. Bo ste obmedzenci.

Čo sa týka facebúku tak ten pre mňa nie je španielska dedina - bol som tam v úlohe anonymného zveda. Mal som nejaké meno vycucané z prsta na nohe a e-mailovú adresu ku ktorej už dnes neviem ani heslo. Zistil som jednu vec, že facebúk mení ľudí na mainstream. Trblietky - mainstream znamená trblietky, pamätajte na to. Moja bývalá "spolužiačka na pol roka" bola ako undergroundový hippie-punk výkvet. Tak nejak som si ju asi zidealizoval. Inak si neviem vysvetliť, prečo mala na profile fotku kde bolo jasne vidieť, že má na ksichte trblietky - znak blata mainstreamu. Potom tie ďalšie fotky s hip-hop čapicou a okuliarmi Elvisa Costellu. Krútil som hlavou nad týmto úpadkom, mainstream musel zatlačiť na pílu. Študentka architektúry - smeru čo nemá budúcnosť. Tá žena sa stala obeťou modernej doby, v mene nejakého vyššieho cieľu ovplyvnená propagandou zadupala do zeme svoje skutočné ja. Neostáva mi nič iné len spomínať na ňu ako na dievča so strapatými čiernymi vlasmi a hnedými očami, ktoré raz povedalo: "Žuvačka je od slova žuť a nie žuvať." Toto treba vyryť do skaly.

Čo sa týka systému na akom funguje facebúk tak ten je premyslený už od základu. E-mail nesmie byť forwardingový. Meno pri registrácií musí znieť reálne a vierohodne vzhľadom na krajinu z ktorej sa pripájate. Ak zadáte John Smith tak vás to nepustí a vypíše, že meno je nesprávne. Tu vidíte, že facebúku veľmi záleží na získaní vášho pravého mena. Prečo? Vraj je to kvôli tomu aby vás priatelia ľahko našli. Hlavnou ideou facebúku je vraj to aby človek našiel a spojil sa so starými priateľmi, spolužiakmi a neviem kým ešte. Prečo by ale niekto mal niečo také robiť? Človek je predsa rád, že sa po škole tých sukinsynov zbavil.
Čo sa teda okrem spájania a komunikácie s ľuďmi dá ešte robiť na facebúku? Môžte pomôcť cielenej reklame, ktovieakým štatistikám a demografickým prieskumom obyvateľstva mapujúcim zmýšľanie ľudí pomocou tzv. skupín a klikaním na všetko čo máte radi. Like, like, like. Niektorým ľuďom asi facebúk padol na hlavu. Sú v 1000 skupinách, zbožňujú milión vecí a majú desaťtisíce priateľov. Toto je choré. Rozrezať kravu, zabaliť sa do nej a šukať jej vnútornosti vám v porovnaní s niektorými facebúkovskými profilmi príde ako bežná vec. Aj moja spomínaná "spolužiačka na pol roka" takto upadla a facebúk riadi polovicu jej života. Alebo žeby facebúk bol polovica jej života?
Facebúk posilňuje jednotné a monotónne zmýšľanie čo ovplyvňuje sebaprezentáciu ľudí. Profil sa nedá nijako prispôsobiť, nejde upraviť dizajn - nič. Všetky profilu na človeka dýchnu stereotypom a uniformovanosťou - človek, ktorý sa tam pohybuje dlhšie tak začne nadobúdať dojmu, že inakosť je nesprávna. Facebúk núti ľudí pretvarovať sa a klamať. Už Oscar Wilde povedal: "Človek je najmenej sám sebou vtedy keď hovorí vo vlastnom mene, dajte mu ale masku a povie vám pravdu." Preto na takom extrémne anonymom 4chan odhalia ľudia všetky svoje najdesivejšie a najperverznejšie tajomstvá, myšlienky a väčšinou aj fotky. Facebúk je vypulírovaná imitácia skutočnosti, pretvárka a divadlo.

Slovenský pokec je kultové miesto. Hovorí sa, že tam chodia len nadržaní násťroční primitívi alebo nadržaní ľudia vo všeobecnosti. Pokec je ako rašelina pre kvety demencie. Môžem tiež potvrdiť, že sa tam registrujú bezdetné tridsiatničky zúfalo hľadajúce niekoho (rozumej hocikoho) kto by ich oplodnil. Áno, aj tam som bol zaregistrovaný ako vyzvedač. Na pokeci je jednoduché vytvoriť si aj x identít. Registrácia je rýchla, priam blesková bez viazanosti na e-mail. Pokec je ako zberný kôš pre stádo otrokov-oviec. Je to tam samý debil a mierne povedané samá hlupaňa. Okamžite odsúdia kohokoľvek kto je lepší než oni, prípadne sa takého človeka snažia stiahnuť k sebe dole na ich primitívnu úroveň. Jediný správny názor je podľa nich ten väčšinový a najlepšie veci sú tie o ktorých vám reklama tvrdí, že ich musíte mať. Temer každý človek a najmä ženy tam povýšili sex - inými slovami základnú potrebu - na zmysel života, najobľúbenejšie hobby a jedinú životnú náplň. Je to na smiech. Normálny inteligentný človek si nedáva základné potreby ako hobby. Je to úplne to isté ako napísať: rád seriem, moje hobby je nažrať sa, najradšej dýcham alebo zbožňujem spánok. Tieto veci robí každý a úplne prirodzene. Aj zvieratá. Tí ľudia v podstate upadli na úroveň zvierat, pretože tie okrem celoživotného uspokojovania fyziologických potrieb nič iné nerobia. Človek ale kráča vyššie. Aj keď dnes je to otázne. Skrátka - všetci máme radi sex a uvádzať ho ako hobby je znakom jednoduchosti a prízemnosti. Hobby má byť prostriedkom k sebarealizácií, niečo čo rozvíja talent jedntlivca.
Každopádne som logicky nadobudol dojmu, že pokec je jedna veľká sex-zoznamka. Podľa profilu som si vybral jednu 16 ročnú slečnu. Jej profil pôsobil ako dielo retardovaného pekára z chránenej dielne. TaKto toTiz n0rmálny cl0wek nepise :D :D :D XDDDD Takže fajn. Sex má ako hobby na prvom mieste. Okej. Kde najradšej počúva hudbu? Samozrejme, že pri sexe. Predstava romantického večera? Sex. Tak píšem, že jej kúpim jeden vopcháčik s horčicou a potom jej tam vopchám ten svoj párok až po gule. A ona mi vynadala! Kde sa stala chyba? Veď z profilu pôsobila ako očividná kurva čo dá každému. Vybral som si príliš mladú. Spomeňme si na film Americká krása kde hrala Mena Suvari školskú roztlieskavačku, ktorá tvrdila, že spala s x mužmi a viete aká pravda sa na konci odhalila. Tak som si vybral staršiu. Okolo 23 rokov, nechce mať deti, neznáša deti. Najväčšie hobby sex. Nejaké keci o láske, tulipánoch a utrpení. Okej, idem na to. Pýtam sa či má maškrtný jazýček. Má rada čokoládu. Tak sa pýtam, že či by si dala takú, ktorú by som roztopil a polial si ňou nejakú časť tela. Píše, že nech zdochnem. Nechápem tomu. Musím si vybrať nejakú staršiu. Vek ľahko nad 40 rokov, rozvedená, jedno dieťa, idem na to. Dedukujem, že ona je oldchool typ a holí si maximálne nohy a podpazušie - len v lete. Tak píšem, že sa chem brodiť jej džungľou ako americký vojak vo Vietname, že chcem byť agentom orange jej pralesu a stať sa Indiana Jonesom - dobyvateľom jej stratenej archy. Ani nebudem písať aká bola odpoveď.

Pokec je predstavenstvo idiokracie. Inteligentného človeka tam nestretnete, pretože už som svoj účet zmazal. Kde sú teda normálni ľudia? Na dedine! Na internete sa zgrupujeme na internetových fórach o traktoroch a poľnohospodárstve. My riadime internet! Svet nás potrebuje!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára