Som Lujdži, internetový ubermensch, možno ma už poznáte. Žijem na dzedzine a ľutujem tých mestských fifíkov s ich zdechlými internetmi. Niekto ale musí žiť aj v meste, nemôžme šeci bývať na dzedzine. Rád diskutujem s ľuďmi, ktorí majú dosť síl ísť so mnou do besného lingvistického tanga a ideologicko-filozofického duelu. Vravím vám, najčudnejší ľudia sú tí najlepší ľudia. Všednosť a mainstream je nuda, tak why so serious?

Search

piatok 25. januára 2013

Aký operačný systém na notebook?

Ubuntu 12.10 - Recenzia dedinského ajťáka
Veľa vyznávačov tučniaka o ktorých tvrdím, že nosia mastné smradľavé prepotené tričká s nápisom I LOVE LINUX, ktoré majú okrem iného aj ušpinené od zaschnutého semena s veľkým očakávaním čakalo na príchod Ubuntu verzie 12.10. Táto odnož Linuxu je podľa tučniakovských fanatikov vyvíjaná a financovaná pod patronátom charizmatického miliardára z Južnej Afriky. Asi pred 2 mesiacmi som si to slávne Ubuntu nainštaloval na notebook. Reku dosť bolo Windowsu, na notebook mi stačí aj tučňák. Vyzeralo to fajne, aj keď krížik na zavíraní oken bol na opačnej strane. Najväčšou vadou bol ale fakt, že to bolo pomalé, priam úplne zdechlé. Oproti takému Windowsu 7 to malo dlhší boot a otváranie Firefoxu alebo hocičoho iného tam trvalo pol dňa. Okrem toho občas z ničoho nič praskalo v stavanom reproduktore. Prask, škrk, prask. Boha! To čo má znamenať? Ani som tam nevedel aktualizovať Flash Player! Nech si hovoria tí mestskí ajťáci čo chcú, Linux nie je pre normálneho človeka. Tak sem toho tučňáka poslal naspák do Tučňákova a hodil si tam Windows 7 Ultimate aby som nevyzeral ako nekňuba. Jo, ženy zbožňujú mužov s Windowsom, to vám povím. Používať Linux je ako jazdiť na malom v garáži sklepanom elektrickom autíčku. Môžete sa snažiť ľudí ohúriť tým, že nie ste mainstream a nepodporujte megakorporácie, ale je to zbytočné. Na nikoho to dojem neurobí. Užívatelia Linuxu sú ako tie polonahé aktivistky čo sa priviažu o strom reťazou a myslia si, že keď zachránia jeden strom tak spasia svet. Mávajú nad hlavami transparentmi ako "Pílenie stromov je vražda!" alebo "Neholím sa medzi nohami! A čo ty?" a myslia si, že tak urobia na niekoho dojem. Väčší dojem ale urobí to keď frčíte na kradnutou Lamborgini v protismere na diaľnici a na kapote máte priviazanú mŕtvolu nejakého chráneného živočícha. Tučniaci skrátka nesiahajú oknám ani po päty.

Ale...

Prišiel Windows 8 a táto novinka mi nemohla uniknúť. Tak som ho - ako sa na dedine hovorí - "zohnal" a praštil ho do notebooku. Premazal som sedmičku a čakal kým sa namontujú osmičkové okná. Inštalácia bola rýchla a štart systému ako guľový blesk. Reklamy prezentovali Windows 8 ako univerzálny operačný systém. Aj ženy v kuchyniach ho používali. Marketingová kampaň bola skutočne krásna, ale skutočnosť? Veľké dlaždice cez celú obrazovku. V Microsofte to volajú metro. Ja to volám rozhranie pre slepcov alebo pre tablety. Celý Windows 8 je len kozmeticky upravený Windows 7, na ktorý niekto kydol novú feature zvanú metro a tá je očividne určená a nadizajnovaná na ovládanie dotykom. Viem si predstaviť, že keby som mal tablet tak na ňom budem mať Windows 8. Ale ako človek ktorý vlastní desktop a notebook nepotrebujem túto dlaždicovú maškarádu bez štartu! Je to drzosť takto klamať zákazníkov. Prezentujú Windows 8 ako švajčiarsky nôž a pritom Windows 8 je vidlička s ktorou sa snažíte jesť polievku. Už chápem prečo dal výpoveď líder vývojového oddelenia v Microsofte. Musel dozerať nad vytvorením tohto jednoúčelové monštra a klamať masám, avšak česť mu nedovolila naďalej zotrvať na tomto poste a tak s hrdosťou odišiel. Niekto z Microsoftu by mal povedať pravdu: "Windows 8 je pre dotykové zariadenie, na klasických PC používajte Windows 7." Tohoto sa ale nedočkáme, pretože zisk a peniaze sú dnes vyššie hodnoty než pravda, česť a etika.

Windows 7 forever...

1 komentár:

  1. Chcel by som poďakovať spoločnosti Lapo Micro Finance za poskytnutie pôžičky. Niekoľkokrát som bol oklamaný, keď som sa snažil získať pôžičku, až som narazil na spoločnosť Lapo Micro Finance, ktorá mi poskytla pôžičku v hodnote 23 000 dolárov na starostlivosť o moje choré dieťa. Ak dnes potrebujete skutočného veriteľa, kontaktujte Lapo a nenechajte sa oklamať. Kontaktný e-mail: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447868753778

    OdpovedaťOdstrániť